VARUKORG (0)

 • Juldukning harmoni vers 2

  Lin gör dig lycklig!

 • Dukat julbord

  100 % känsla
  och       
  100 % lin

 • Julgransmatta

  Jul med närproducerade

  linnevaror

 • Juldukning harmoni

  Kvalitet i varje tråd

  Skånes enda linneväveri

 • En känsla och upplevelse

  Duka med linne

Det började redan 1949

Historien började med att Åke Holmström 1949 byggde vävsal och installerade vävmaskiner i Boarp precis utanför Båstad. Han hade något år innan börjat med att väva mattor i en närliggande lada. En morgon brann hela ladan ner och alla maskinerna förstördes. Han gav sig inte utan började om igen i en ny lokal och vävde nu linnetyger istället för mattor.

Ryktet om vackra tyger i hög kvalitet spred sig och 1964 byggdes lokalerna ut med ny butiksdel. Fortfarande är det ett familjeägt väveri även om nuvarande ägare inte är släkt med de som startade väveriet. Fortfarande är det samma höga krav på kvalitet och allt ska vävas i 100 % lin. Detta gör Vävaren i Båstad till Sveriges äldsta hellinneväveri och det enda linneväveriet i Skåne.

Det gör oss till en unik lokal leverantören av hemtextilier såsom bordsdukar, löpare och servetter, sänglinne, handdukar och badlakan. Med kunder som allt mer engagerar sig och uppskattar lokal- och miljövänligproduktion ser vi det som en stor fördel att kunna erbjuda produkter i hög kvalitet, lång livslängd och med en enastående lyster.

Vi har under många år levererat våra produkter till både företag, hotell, kyrkor och restauranger såväl som till privat personer. 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.