VARUKORG (0)

Sveriges äldsta hellinne-väveri

Vi väver alla våra produkter i hellinne. Det är vi enormt stolta över. Man skiljer nämligen mellan hel- och halvlinne och Vävaren i Båstad har alltid bara använt rent lin i varpen. Rent lin ger en unik lyster som inte återfinns i något annat material och som dessutom står sig. Styrkan i tyget blir fantastisk och därför lever hellinneprodukter så länge.

Väveriet har funnits på samma plats sedan 1949, vilket gör oss till Sveriges äldsta hellinneväveri och numera det enda linneväveriet i Skåne. Med kunder som blir allt mer engagerade i miljövänliga bruksvaror och som uppskattar lokala leverantörer har vi en given plats även i framtidens linnehistoria. 

För oss är det en självklarhet att behålla vävningen i Sverige. Det ger oss full kontroll över kvaliteten och möjlighet att väva efter beställning. Vävning är ett viktigt hantverk och vårt mål är att ännu fler ska upptäcka hur ljuvligt det rena linet känns mot huden.

Guidning i väveriet

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti har du möjlighet att kostnadsfritt se och guidas genom produktionen av våra hellinnevaror. Vi visar alla steg från garn till färdig handduk. Vill du titta på väveriet eller få guidning övriga tider, kontakta oss gärna för bokning.

Varmt välkomna!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.