VARUKORG (0)

  • Dukning Nyårsafton

    100 % lin

    100 % känsla

  • Nyår servett

    Skånes enda linneväveri

  • Gott Nytt År
  • Allt tillverkat i Båstad

Sveriges äldsta hellinne väveri

Vi är det enda linneväveriet i Skåne och kan därmed ståta som en unik lokal leverantör av hemtextilier såsom bordsdukar, löpare, badlakan, sänglinne, handdukar och servetter. Med kunder som allt mer engagerar sig och uppskattar lokala och miljövänliga varor ser vi det som en stor fördel att kunna leverera produkter i hög kvalitet, lång livslängd och med en enastående lyster.

Man skiljer på hellinne och halvlinne. Vi väver hellinne. Det innebär att vi bara använder rent lin. Också i varpen. Det ger en lyster som lyser. Och en styrka som står sig.

Vi har vävt hellinne sedan fyrtiotalet och vi gör det i Sverige. Då har vi full kontroll över kvaliteten och kan också väva efter beställning. Vi är måna om hantverket och om linnetraditionen.

Guidning i väveriet

Under sommaren har du möjlighet att kostnadsfritt se och guidas genom produktionen av våra hellinnevaror. Vi visar alla steg från garn till färdig handduk.

Guidade turer har vi från juni till augusti. Vill du titta på väveriet eller få guidning övriga tider, kontakta oss för bokning.

 

Välkomna till ett unikt väveri!

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.